Találjunk állást 3 egyszerű lépésben!

Mivel napjainkban az álláskeresők között egyre kiélezettebb a verseny az egyes állásokért, sokak keresik azt a bizonyos titkos receptet, amellyel biztos befutók lehetnek egy adott pozícióért folytatott harcban. Ilyen recept azonban nem létezik. Ezért fontos, hogy jól megtervezzük álláskeresési stratégiánkat, mert anélkül nem érhetünk el sikert.

Ha szeretnénk növelni esélyeinket egy állás megszerzésére, csupán 3 egyszerű lépést kell követnünk. Ez valószínűleg senki számára nem okozna gondot, a lényeg azonban a gyakorlati megvalósításon van. Az alábbiakban a már említett 3 lépést kívánjuk bemutatni, melyek álláskeresés szempontjából kritikusak lehetnek.

1. Böngésszük át az aktuális lehetőségeket a helyi lapokban és az online állásportálokon!

Az álláskeresést annyi lehetséges csatornán kell elkezdenünk, amennyin csak lehet. Érdemes átböngésznünk a helyi újságok álláshirdetéseit, hiszen gyakran találkozhatunk valamilyen pozíciót kínáló felhívással. Ha javítani szeretnénk esélyeinket, az online állásportálok szolgáltatásait is ajánlatos igénybe vennünk. Mivel sok pozíció csak az interneten keresztül kerül meghirdetésre ezért mindenféleképpen érdemes kihasználnunk ezt a lehetőséget. Amennyiben találtunk néhány állást, amelyet szeretnénk megpályázni irány tovább a 2. lépésre.

2. Készítsünk profi önéletrajzot!

Lehet, hogy megtaláltuk a megfelelő álláskeresési csatornákat, ám van még valami, amire biztosan szükségünk lesz a jelentkezéshez. Össze kell állítanunk egy olyan professzionális önéletrajzot, amely részletesen taglalja képzettségeinket, erősségeinket és munkatapasztalatunkat. Az interneten számos önéletrajz mintára lelhetünk, illetve tanácsokat kaphatunk annak elkészítéséhez.

3. Töltsük fel önéletrajzunkat álláskeresői adatbázisokba!

Ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy felhívjuk magunkra a cégek figyelmét. Mivel egyes munkáltatók számára elérhetőek a regisztrált álláskeresőket tartalmazó adatbázisok, így egyszerűen kiválaszthatják az általuk legmegfelelőbbnek vélt jelöltet. Érdemes több ilyen álláskeresői adatbázisba beregisztrálnunk és feltölteni önéletrajzunkat így növelve saját esélyeinket.

Látszólag mindez nagyon egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban azonban az álláskeresők 90%-a valamelyik lépést mégis elvéti, amely hozzájárul ahhoz, hogy elutasító választ kapnak a munkáltatótól. Mi ne essünk ebbe a hibába és fogadjuk meg a fent említett tanácsokat a sikeres álláskeresés érdekében.