Miért vonzó a közigazgatási pálya a fiataloknak?

vonzó a közigazgatási terület a fiataloknakA közigazgatási és igazságügyi miniszter értékszempontból a piaci szektorban folytatott tevékenységnél magasabb rendűnek nevezte a közigazgatási pályát, amelyben a közérdekért, a közjóért tevékenykednek az emberek, nem csupán saját hasznukat, érdekeiket követik.

Közölte: 2010-ben a hivatalba lépő kormány az állam újjászületésének elindításában határozta meg fő célját.
A középtávon 5-7 év alatt megvalósítható célkitűzés részeként az új intézményrendszer mintegy három év alatt már kiépült, a közigazgatás személyzetének és kultúrájának megújítása azonban ennél hosszabb feladat - fűzte hozzá.

Navracsics Tibor - aki a közigazgatási ösztöndíjprogram második évfolyamát búcsúztatta - hangsúlyozta, a kormány 2010-ben azért hirdette meg ezt a programját, hogy megfelelő képzettségű fiatalokat toborozzon a közigazgatás számára.

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára a közigazgatásban véghez vitt változásokról szólva közölte: a héten egyszerűbb és következetesebb teljesítményértékelési módról hozott rendeletet a kormány.
Beszámolt arról is, hogy a járási hivatalok létrehozásával és a kormányablakok folyamatos megnyitásával végéhez közeledik az intézményi átalakítás.

Az államtitkár a személyi megújulással kapcsolatban szintén hangsúlyosan szólt az ösztöndíjprogramról, amely már a harmadik évébe lépett.
Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke elmondta, hogy a programra mintegy 640-en jelentkeztek, közülük 148-an teljesítették azt. A résztvevők nyolc hónapot a hazai központi közigazgatásban töltöttek, majd két hónapra egy európai uniós ország központi közigazgatási intézményéhez kerültek gyakorlatra. A legtöbben, 31-en Németországban szereztek tapasztalatot.

Hr Portál